Bombardamentele aliate asupra Germaniei - Ediția nr. 26 (două bancnote și 12 timbre)

Gazeta sporturilor
19,99 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Gazeta sporturilor
Disponibil in stoc

Descriere

Revista contine:

- doua bancnote: CHINA-MANCIURIA (OCUPATIE JAPONEZA) si NATIUNILE UNITE (PENTRU LITUANIA);

- doisprezece timbre: opt timbre OMAGIU ADUS ARMATEI ITALIENE si patru timbre CANADA IN RAZBOI;

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Aliatii au perfectionat un nou concept de lupta aeriana bazat pe bombardarea strategica a pozitiilor inamice. Scopul lor era sa slabeasca efortul de razboi al nemtilor si sa le distruga potentialul economic enorm. Inaltele comandamente americane si britanice stiau clar ca resursele industriale ale rivalului lor puteau fi neutralizate prin atacuri asupra centrelor nevralgice din fiecare oras si ca astfel, in plus, se putea starni un efect demoralizant in Volksgemeinschaft, numele german cu care se facea referire la comunitatea sa nationala, la fel cum se intamplase in 1918 cu Marele Razboi.

Fortele aeriene britanice au inceput bombardarea teritoriului german in mai 1940, de la bazele lor din Regatul Unit. La randul lor, Statele Unite au marit productia de avioane de vanatoare si au antrenat o noua generatie de piloti. Cifrele efortului lor industrial continua sa fie impresionante chiar si in prezent: peste 300 000 de avioane de lupta fabricate, dintre care 100 000 erau bombardiere, 28 000 de avioane de vanatoare active in momentul decisiv al razboiului si 1 300 000 de soldati pe front. In primavara anului 1942, A Opta Forta Aeriana americana s-a deplasat la bazele britanice si a atacat obiective din Franta si Olanda, dar pana in ianuarie 1943 nu a facut nicio incursiune pe teritoriul german.

In primele 18 luni ale razboiului, atacurile aeriene aliate au fost moderate si selective. Ulterior, li s-a marit intensitatea in principalele centre industriale germane, in special in nord si nord-est, si chiar s-au raspandit prin toata regiunea cunoscuta drept Marea Germanie.

De asemenea, dupa ce a fost garantata securitatea bazelor sale militare din Mediterana, forta aeriana americana a inceput sa atace sudul Germaniei si Austria, cu sprijinul frecvent al bombardierelor britanice.

Detalii