Descriere
Revista contine:
- doua bancnote: Africa de Est Italiana (ocupatie) si Hong Kong - Marea Britanie ;
- patru timbre: doua timbre Waffen - SS, Legiunea Tricolora, doua timbre Partizani Rusi;
Al Doilea Razboi Mondial a avut doua mari tabere principale: Aliatii, condusi de Marea Britanie, Statele Unite si Uniunea Sovietica (aceasta din urma incepand din iunie 1941); si puterile Axei, conduse de Germania, Italia si Japonia. Aceste trei tari si-au dorit controlul asupra Europei continentale, a coastei mediteraneene si, respectiv, asupra Asiei de Est si a Pacificului. Puterile Axei impartaseau doua obiective fundamentale: pe de o parte, extinderea teritoriala in cel mai pur stil imperial si rasturnarea ordinii internationale instituite dupa Primul Razboi Mondial; pe de alta parte, voiau sa distruga comunismul sovietic.
In anii 1930, a aparut un zel colonialist violent in randul statelor care aveau sa devina puterile Axei. Acestea isi justificau nevoia de a dobandi „spatiu vital“ aducand ca argumente o presupusa superioritate rasiala, natalitatea ridicata si o productivitate mare, niciodata dovedita. Cele trei tari aspirau sa devina imperii independente vaste si nu-si ascundeau spiritul razboinic.
La 1 noiembrie 1936, Germania si Italia au anuntat un acord intre Berlin si Roma, care reflecta intentia lor de a destabiliza ordinea europeana. Aproape o luna mai tarziu, Germania nazista si Japonia imperiala au semnat asa-numitul Pact Anticomintern, in care se angajau sa intreprinda actiunile necesare pentru a se apara de amenintarea comunista, mai exact, de cea a Uniunii Sovietice. Italia s-a alaturat acestui acord un an mai tarziu. In mai 1939, relatiile dintre Germania si Italia s-au cristalizat in Pactul de Otel. Prin acest pact, Hitler, dornic sa invadeze Polonia, intentiona sa-si consolideze pozitia in fata Regatului Unit si a Frantei si sa descurajeze ambele tari sa-i declare razboi. Dar Führerul a apreciat gresit rezilienta britanica si forta noului sau aliat.