Crearea Axei și aliații săi - Ediția nr. 15 (două bancnote și patru timbre)

Gazeta sporturilor
19,99 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Gazeta sporturilor
Acest produs nu este disponibil momentan. Vrei sa te anuntam cand revine?
Stoc epuizat

Descriere

Revista contine:

- doua bancnote: Africa de Est Italiana (ocupatie) si Hong Kong - Marea Britanie ;

- patru timbre: doua timbre Waffen - SS, Legiunea Tricolora, doua timbre Partizani Rusi;

Al Doilea Razboi Mondial a avut doua mari tabere principale: Aliatii, condusi de Marea Britanie, Statele Unite si Uniunea Sovietica (aceasta din urma incepand din iunie 1941); si puterile Axei, conduse de Germania, Italia si Japonia. Aceste trei tari si-au dorit controlul asupra Europei continentale, a coastei mediteraneene si, respectiv, asupra Asiei de Est si a Pacificului. Puterile Axei impartaseau doua obiective fundamentale: pe de o parte, extinderea teritoriala in cel mai pur stil imperial si rasturnarea ordinii internationale instituite dupa Primul Razboi Mondial; pe de alta parte, voiau sa distruga comunismul sovietic.


In anii 1930, a aparut un zel colonialist violent in randul statelor care aveau sa devina puterile Axei. Acestea isi justificau nevoia de a dobandi „spatiu vital“ aducand ca argumente o presupusa superioritate rasiala, natalitatea ridicata si o productivitate mare, niciodata dovedita. Cele trei tari aspirau sa devina imperii independente vaste si nu-si ascundeau spiritul razboinic.

La 1 noiembrie 1936, Germania si Italia au anuntat un acord intre Berlin si Roma, care reflecta intentia lor de a destabiliza ordinea europeana. Aproape o luna mai tarziu, Germania nazista si Japonia imperiala au semnat asa-numitul Pact Anticomintern, in care se angajau sa intreprinda actiunile necesare pentru a se apara de amenintarea comunista, mai exact, de cea a Uniunii Sovietice. Italia s-a alaturat acestui acord un an mai tarziu. In mai 1939, relatiile dintre Germania si Italia s-au cristalizat in Pactul de Otel. Prin acest pact, Hitler, dornic sa invadeze Polonia, intentiona sa-si consolideze pozitia in fata Regatului Unit si a Frantei si sa descurajeze ambele tari sa-i declare razboi. Dar Führerul a apreciat gresit rezilienta britanica si forta noului sau aliat.

Detalii