Germania invadează Danemarca și Norvegia - Ediția nr. 06 (două bancnote, patru timbre, biblioraft)

Gazeta sporturilor
19,99 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Gazeta sporturilor
Acest produs nu este disponibil momentan. Vrei sa te anuntam cand revine?

Descriere

Reviste contine:

- doua bancnote: Obligatiuni de Aviatie Patriotica si Franta Guvernului de la Vichy;

- patru timbre: doua timbre Anexarea Muntilor Sudeti si doua timbre Hong Kong ii revine Marii Britanii;

In plus, primesti GRATUIT si biblioraftul.

De Craciunul anului 1940, doar un singur om din toata Rusia (Lavrenti Beria, seful NKVD) a mai stiut despre cadoul uluitor ajuns la Iosif Stalin: dosarul complet al Planului „Barbarossa” de invadare a URSS, primit de dictatorul rus cu sase luni inainte de invazia nazista.


Putini oameni stiu, chiar si la peste 75 de ani de la incheierea Razboiul Al Doilea Mondial, ca de fapt, numele marelui conducator al Uniunii Sovietice- cel care avea sa fie cunoscut ca „demonul cu chip de om”- Stalin, era doar o porecla. Numele sau real era Iosif Visarionovici Djugasvili dar pentru ca i s-a parut ca nu era un nume care sa impuna teama si autoritate, si-a spus el insusi: „Stalin”, care in traducere inseamna „Omul de Otel”. La fel cum, foarte putini stiu, iar istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial a trecut sub tacere, un fapt incredibil: Stalin ar fi putut intoarce soarta razboiului, schimband desfasurarea acestuia si crutand vietile a milioane de oameni, daca ar fi tinut seama de informatia primita de la unul dintre cei mai mari spioni din istorie. Intre anii 1939-1943 activa la Berlin unul dintre cei mai mari spioni ai tuturor timpurilor: Rudolf Roessler, care transmitea informatii Uniunii Sovietice, Angliei si Elvetiei si a carui realizare avea sa-i puna in umbra chiar si pe celebrii Cicero ori Richard Sorge: el a reusit sa copieze si sa transmita la Kremlin planul final al lui Hitler de invadare a URSS. Doar noua copii ale planului existau atunci, dintre care una in seiful personal al lui Hitler, cate una la Himmler si Goering, iar restul la inaltul Comandament al Wehrmacht-ului (OKW), toate scrise cifrat, intr-un cod nou creat. Roessler insa, a reusit in mai putin de 12 ore sa sparga codul si sa radiotelegrafieze la Kremlin intregul continut al dosarului botezat pe atunci Otto. Insa, Stalin- un paranoic care vedea peste tot conspiratii menite sa-l distruga pe el personal- n-a crezut ca dosarul primit era autentic, banuind fie ca era o provocare a nazistilor, fie chiar a dusmnailor sai din conducerea partidului care ar fi vrut sa-i ia locul. Drept pentru care l-a pastrat „la secret” in biroul sau, vorbindu-i despre el doar sefului NKVD-ului, Lavrenti Beria- omul sau de incredere absoluta- si a decis, la sfatul acestuia, sa nu dea curs in nici un fel informatiilor explozive continute in el. Astfel incat, nici Seful Marelui Stat Major al Armatei Rosii, maresalul Gheorghi Jukov, nici ministrul Apararii, Timosenko, nu au stiut ca Stalin aflase de invazia nazista cu sase luni inainte de a avea loc si nu au luat nici o masura militara, iar declansarea, la 22 iunie 1941, a Operatiunii Barbarossa (cum fusese rebotezat Planul Otto) i-a luat complet pe nepregatite. La vremea aceea, Armata Rosie era foarte slabita din cauza epurarilor care avusesera loc cu cativa ani inainte si nu avea o conducere competenta. Din cauza acestei situatii, Stalin s-a cufundat intr-o depresie grava si chiar se spune ca a ajuns sa se indoiasca de calitatile sale de lider.


Drumul lui Stalin catre conducerea absoluta a tarii si a unei bune parti din lume, a pornit din orasul georgian Gori, regiunea Caucaz, locul nasterii sale si l-a adus la Moscova in preajma lui Vladimir Ilici Ulianov (Lenin), alaturi de care avea sa conduca lovitura de stat bolsevica din 1917. Ulterior, insa, Stalin a inceput sa se revolte impotriva lui Lenin urmarind sa-i ia locul. Cu toate ca, un an inainte de moartea sa, Lenin a lasat un testament politic, in care cerea ca omul sau de incredere sa fie destituit din functia de secretar general fiindca era intolerant, capricios si neloial, Stalin a ascuns acel testament- profitand de faptul ca Lenin era grav bolnav- si s-a inscaunat ca urmas al lui Lenin. Scurt timp mai apoi, Stalin a abandonat Noua Politica Economica instaurata de Lenin, iar cei mai puternici rivali ai sai au fost destituiti si executati, ca urmare a Marii Epurari (ce avea sa includa si ofiteri si medici si intelectuali) declansata la sfarsitul anilor 30 si care urmarea consolidarea dictaturii staliniste. Ulterior, semn al puterii sale absolute, dictatorul rus avea sa comande chiar punerea in circulatie a unei serii de 6.000 de timbre (devenite astazi raritati filatelice) ce comemora victoria Revolutiei bolsevice, illustrata demonstrativ, cu portretele lui Stalin insusi si cu cel al lui Lenin.


Descopera adevarul din spatele acestor detalii si istoria reala a Celui de-al Doilea Razboi Mondial, confirmata de imagini - document unicat, precum si de timbrele si bancnotele vremii, in cel de-al cincilea volum al celei mai incitante aparitii editoriale al anului.

Detalii