Orientul își schimbă culoarea - Ediția nr. 49 (două bancnote și două timbre)

19,99 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Acest produs nu este disponibil momentan. Vrei sa te anuntam cand revine?
Stoc epuizat

Descriere

Revista contine:

- doua bancnote: MUNTENEGRU-IUGOSLAVIA (OCUPAȚIE GERMANĂ ȘI ITALIANĂ) si BILET DE LOTERIE (GERMANIA)

- doua timbre: SOLDAȚI DE ASALT si AFRIKA KORPS;

Dupa ce nazistii au ocupat Franta, iar inaltul comandament al celui de-al Treilea Reich a inteles ca nu avea sa fie usor sa elimine din Al Doilea Razboi Mondial un adversar ca Marea Britanie, fortele armate Wehrmacht si-au concentrat din nou atentia asupra Frontului de Est. Dupa ce a cucerit Grecia si Iugoslavia in primavara anului 1941, Hitler si-a pregatit minutios cea mai ambitioasa campanie de pana atunci: distrugerea URSS-ului ca entitate nationala. Razboiul care a urmat a confruntat armatele germane cu cele ale lui Stalin si a devenit unul dintre cele mai mari masacre de soldati si civili din istorie, chiar daca a insemnat prabusirea regimului nazist.

La 22 iunie 1941, fortele Wehrmacht si Luftwaffe au atacat URSS-ul pe un front vast de-a lungul frontierei germano-so- vietice. In aceeasi zi, trupele romane au atacat regiunea Basarabiei, ocupata de sovietici. Fortele finlandeze s-au alaturat luptei la sfarsitul acelei saptamani, in timp ce trupele maghiare au intrat in lupta la inceputul lunii iulie. In acel moment critic, chiar si trupele italiene s au mobilizat spre Frontul de Est. De asemenea, o divizie de voluntari spanioli a ajuns sa se alature luptei, impreuna cu unitati formate din prizonieri de razboi sovietici si civili din teritoriile sovietice ocupate. Nemtii au avut un succes covarsitor in primele cinci luni de lupta, inainte ca vremea rece de iarna din URSS si rezistenta ferma a Armatei Rosii sa permita trupelor lui Stalin sa se impuna asupra rivalilor lor.

Acest razboi salbatic a transformat fortele Wehrmacht si Armata Rosie in adevarate masini de lupta, in ciuda faptului ca ambele si-au epuizat resursele materiale si umane. Sovieticii contau pe sprijinul industriei occidentale, in timp ce nazistii depindeau de resursele Europei ocupate.

Detalii