Războiul în Mediterană: Grecia și Creta - ediția nr. 17 (două bancnote și șase timbre)

Gazeta sporturilor
19,99 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Gazeta sporturilor
Disponibil in stoc

Descriere

Revista contine:

- doua bancnote: Muntii Sudeti si Silezia (Ocupatie Germana) si Italia (Eliberare);

- sase timbre: trei timbre Ante Pavelic, Dictatorul Croatiei si trei timbre Aviatia Japoneza; 

In toamna anului 1940, Benito Mussolini era un cezar frustrat. Pana in acel moment, participarea sa la Al Doilea Razboi Mondial abia ii oferise cateva teritorii. Ducele hotarase sa atace Franta cand aceasta era deja ranita mortal; insa aceasta lovitura l-a costat mai mult de 600 de soldati ucisi, peste 2600 de raniti si aproape 4000 de soldati capturati. Un bilant rusinos, care a dezvoltat totusi dorinta de lupta a dictatorului italian.

Pentru Mussolini, Grecia reprezenta cucerirea ideala. Pe langa faptul ca era un teritoriu atractiv datorita trecutului sau ca parte a fostului Imperiu Roman, parea un obiectiv usor: populatia sa era saracita si reprezenta doar o cincime din cea italiana, armata era invechita, iar in sfera politica suferise divizari profunde. Desi Ducele a garantat ca decizia sa de a invada Grecia raspundea unui plan bine gandit si anterior izbucnirii celui de-al Doilea Razboi Mondial, pare mai cert ca aceasta invazie a fost rezultatul unui impuls razboinic.

Razboiul greco-italian a implicat in cele din urma Regatul Unit si, mai tarziu, Germania, avand un impact semnificativ asupra cursului si rezultatului razboiului.

Detalii