Mașinile lui James Bond

De peste o jumătate de secol, legendarul agent secret a fascinat generații, pe parcursul a 26 de filme dintr-o serie nemuritoare. Bond – James Bond, personaj întruchipat de simboluri masculine ale vremurilor s-a remarcat prin eleganță, dar și prin frumusețile din preajmă, fie ele femei, fie mașini.


Începând din 1962, personajul James Bond a pătruns în inimile celor pasionați de spionaj și acțiune. Șapte actori diferiți, simboluri masculine la timpul lor, au întruchipat celebrul agent 007. Iar mașinile lui James Bond au devenit legende. Și nu e de mirare că unele au ajuns să se vândă cu milioane de dolari.


Cum să distrugi 5 milioane...

... de euro! Eroul romanelor lui Ian Fleming s-a bucurat, de-a lungul anilor, de privilegiul de a-și exterioriza furia prin distrugerea unor mașini la care mulți nici nu îndrăznesc să viseze. Mașinile lui James Bond au fost distruse, rând pe rând, în timpul filmărilor. Iar valoarea pagubelor, în timp, a ajuns la aproape 5 milioane de euro. Jumătate din sumă s-a dus doar în filmul „Spectre” (2015), când au fost făcute țăndări un Jaguar C-X75, un Aston Martin DB10 și toate dispozitivele speciale montate pe acestea.

Noroc să ai!

Modelele legendare au adunat povești în jurul lor. Spre exemplu, un Aston Martin DB5, complet dotat și utilat pentru filmările din seria James Bond, s-a vândut, anul acesta, cu 6,4 milioane de dolari, deși nici nu a mai apucat să apară în film. Aston Martin DB5 – „Goldfinger” a apărut totuși, în 1965, în pelicula care a câștigat premiul Oscar la categoria “Best Sound Effects Editing”.


Pe de altă parte, în urmă cu 30 de ani, un cuplu din Long Island, New York, a plătit 100 de dolari pentru o mașină sport Lotus Esprit din 1976, abandonată la un centru de depozitare. Cine să fi bănuit atunci că aceasta fusese folosită la filmările celebrei pelicule „Spionul care mă iubise”?. În film, faimoasa maşină se transforma în submarin şi lansa rachete sub apă. După foarte mulți ani, nimeni altul decât celebrul Elon Musk le-a făcut o ofertă de 1 milion de dolari pentru mașina cu pricina. Fabuloasa ofertă nu era de refuzat, așa că, recent, miliardarul Musk a scris pe unul dintre conturile lui de socializare că designul controversat al camionetei Cybertruck a fost influenţat de Lotusul din seria James Bond.


Și tu poți avea mașinile lui James Bond!

Masinile lui James Bond

E drept că la scară mai mică, dar replici fidele, oficiale. Este vorba despre o colecție unică de mașini. Conține 20 de reviste și machete de metal ale legendarelor mașini. Sunt machete super-detaliate, licențiate, ambalate în cutii speciale cu diorame ale unor secvențe memorabile din filmele James Bond.

De-a lungul vremii, agentul 007 a impus moda vremurilor. Iar în ce privește mașinile, din colecția sa au făcut parte: Sunbeam Alpine, Bentley 3.5L Drophead, Aston Martin DB5, Lincoln Continental, Toyota 2000GT, Aston Martin DBS, Ford Mustang Mach 1, Chevrolet Impala, AMC Hornet X Hatchback, Lotus Esprit S1, Bentley Mark VI, Lotus Esprit Turbo, Mercedes-Benz 250SE, Renault 11, Aston Martin V8 Vantage Volante, Lincoln Continental Mark VII, BMW Z3, BMW 750IL, BMW Z8, Aston Martin V12 Vanquish, Aston Martin DBS V12, Aston Martin D85 și Aston Martin DB10.

 

Comentarii

A
Aldea Virgil
29 nov. 2021
As dori colectia masinile lui James Bond, daca se mai poate..... Multumesc.
C
Colectii.libertatea.ro
29 nov. 2021
Bună ziua! Nu mai avem în stoc colecția de mașini James Bond.