Ce cărți pentru copii să-i citești seara, la culcare

Cărți pentru copii sunt multe și pe teme variate, frumos colorate și cu coperți atrăgătoare, iar pe colecții.libertatea ai o mulțime de exemplare de unde să alegi. Citește-i dintr-o carte pentru copii înainte de culcare și micuțul tău va adormi liniștit, sub magia poveștii!

În multe familii, momentul de dinainte de a merge la culcare este precedat de experiența minunată de a împărtăși o poveste cu cei mici din casă. Și tu faci la fel? Dacă răspunsul este da, este perfect. Cititul și povestitul din cărți pentru copii le dezvoltă micuților inteligența, vocabularul, imaginația, creativitatea și empatia.

 

Convinge-l să vină la culcare cu cărți pentru copii

Mersul la culcare este de obicei o luptă în aproape fiecare casă cu copii. Micuții sunt capabili să inventeze o mie și una de scuze pentru a nu se băga în pat pentru somnul de noapte, însă faptul de a citi o poveste poate facilita această sarcină. Iar cei care au deja rutina cititului de seară stabilită știu că așa este mai ușor și mai distractiv. Experiența este una pozitivă - nu există telefoane mobile, computere, televizor... care să distragă atenția adultului în timpul cititului – așa că cei mici vor aprecia timpul special petrecut cu părinții. Alege din multitudinea de cărți pentru copii de pe colecții.libertatea și citește-i micuțului tău înainte de a adormi! Sigur îi va plăcea „Ghiduș cel curajos”, de Mario Ramos sau Când tună a tort”, de Patricia Polacco. Aceasta din urmă este o poveste despre cum să învingi cu joc și voie bună… frica de tunete. Când zgomotele furtunii devin amenințătoare, iar tunetele fac să se cutremure ferestrele, Babușca o atrage pe nepoțică într-un joc terapeutic – așa cum sunt toate jocurile. Pentru bunica, când tună, tună a tort! Leacul pentru frica de tunete și fulgere este un tort special, pregătit în ritmul furtunii. La sfârșitul jocului, nepoțica descoperă că este o fetiță curajoasă, iar pe masa din bucătărie miroase cel mai îmbietor tort de leac.

 

Cărți pentru copii atractive

Copiii trebuie să aibă o relație bună cu cărțile și să simtă, de asemenea, că este un moment de plăcere și niciodată un moment de obligație sau impunere din partea adultului, de aceea poveștile alese trebuie să fie scurte și inspiraționale. Găsești o mulțime de cărți pentru copii pe colecții.libertatea. Iată și câteva exemple: ”Animăluțele de la fermă și prietenii lor” este o colecție de povești cu cele mai drăgălașe personaje, perfecte pentru a învăța prin joc, Cele mai frumoase basme”, de Charles Perrault, ”Povestea Planetei Albastre”, de Andri Snaer Magnason sau ”Pitschi”, de Hans Fischer, povestea unui un pisoiaș negru și plăpând, care trăiește în curtea bătrânei și bunei Lisette.

 

Cărți pentru copii cu final fericit

Copiii fug de prea multe acțiuni sau situații conflictuale, așa că alege pentru ei cărți adecvate vârstei. Neapărat, ia-i cărți pentru copii cu final fericit, deoarece lectura de seară este ultimul lucru pe care copilul îl va avea în minte înainte de a merge la culcare. Vă puteți delecta cu ”Basmele românilor” sau ”Paganini și capriciile magice”, de Cristina Andone. Gășește cărțile potrivite pentru copilul tău numai pe colecții.libertatea!

Comentarii