Povestea Elenei din Troia: prețul frumuseții și capriciile zeilor

Cea mai noua ediție din colecția Mitologia pentru copii, cele mai frumoase cărți pentru copii, ne face cunoștință cu povestea Elenei din Troia. E una dintre cele mai tumultoase povești de dragoste, dar și o ilustrare a capriciilor zeilor.


Elena, fiica a lui Zeus, a crescut în faimoasa cetate a Spartei chiar de către regii curții. Zeii au înzestrat-o cu cea mai mare frumsuețe de pe fața Pământului, care ar fi putut deveni fie o binecuvântare, fie un blestem.


Povestea Elenei implică un complot pus la cale de zeița Afrodita, o fugă pe ascuns din cetatea Spartei alături de Paris din Troia și o luptă cumplită între soldații celor două cetăți. În episodul luptei dintre cele două armate apare una dintre cele mai ingenioase tactici: calul troian. Peste timp, dincolo de o strategie militară, a devenit un concept folosit în zilele noastre pentru a ilustra orice tip de stratagemă care implică o disimulare și viclenie.


Cumpără ediția nr. 19 Elena din Troia pentru copilul tău și descoperiți împreună o poveste care-l va învăța să înțeleagă lumea un pic mai bine. Costă 24,99 lei pe colectii.libertatea.ro.


Află totul despre colecția Mitologia pentru copii care repovestește marile povești ale Mitologiei pe limba copiilor, cu ilustrații fantastice.


Comentarii