Cine n-a auzit de Jules Verne și nu a citit cel puțin unul dintre romanele sale? Celebrul autor francez a scris peste 100 de opere, iar noi am făcut o selecție a celor mai captivante dintre ele. Descoperă pe colecții.libertatea cărți de Jules Verne într-o ediție de colecție de lux și achiziționează-le pentru biblioteca ta!
Jules Verne a reușit să transceadă spațiul și timpul cu romanele sale de succes datorită talentului său pentru literatură și știință. Este considerat pe bună dreptate părintele genului SF, în cărțile sale întâlnindu-se des elemente științifico-fantastice. Aventura este la ea acasă în romanele sale, de aceea tinerii din întreaga lume, și nu numai, sunt fanscinați de celebrul autor francez, al doilea cel mai tradus autor de pe mapamond, după Agatha Christie. Iată care sunt după opinia noastră cele mai captivante cărți de Jules Verne! Nu uita, le poți comanda pe colecții.libertatea!
- Cărți de Jules Verne – ”De la Pământ la Lună”
Cartea a fost publicată în 1865. În această lucrare, Jules Verne tratează cu detalii științifice scrupuloase toate problemele și pregătirile care trebuie efectuate înainte de a trimite o misiune spațială. Nava conține o serie de progrese tehnologice posibile pentru a face față acestei aventuri. Acest roman a fost atât de popular încât Jules Verne l-a continuat în „În jurul lunii” câțiva ani mai târziu. Găsești și alte cărți de Jules Verne pe colecții.libertatea!
- Cărți de Jules Verne – ”Douăzeci de mii de leghe sub mări”
Romanul ”Douăzeci de mii de leghe sub mări” a fost publicat în 1870. Dispariția a numeroase nave fără o explicație aparentă duce la o expediție al cărei scop este să rezolve misterul. Submarinul căpitanului Nemo te poartă într-o călătorie minunată, printr-o gamă extraordinară de descrieri, prin adâncurile oceanului și formațiunile sale naturale.
- Cărți de Jules Verne – ”Ocolul Pământului în 80 de zile”
Romanul ”Ocolul Pământului în 80 de zile” a fost publicat la 30 ianuarie 1873. Povestește aventurile britanicului Phileas Fogg și ale asistentului său Jean Passepartout. Fogg și însoțitorul său credincios folosesc practic toate mijloacele de transport cunoscute la vremea respectivă, cum ar fi trenul, elefanții, navele, sania... pentru a face ocolul lumii în 80 de zile și pentru a câștiga un pariu.
- Cărți de Jules Verne – ”Insula misterioasă”
Publicat în 1874, acest roman este considerat capodopera sa. În această carte își expune, prin multiplele sale personaje, admirația sa pentru știință. Una dintre realizările personajelor sale, concentrată în figura înțeleptului inginer Cyrus Smith, este fabricarea acidului sulfuric. Este una dintre acele cărți de Jules Verne care n-ar trebui să-ți lipsească din bibliotecă!
- Cărți de Jules Verne – ”Cinci săptămâni în balon”
Jules Verne a fost student la știință și tehnologie și, prin urmare, toate lucrările sale conțin teme științifice bine documentate care, împreună cu imaginația sa, fac din scrierile sale o adevărată comoară a genului SF. În „Cinci săptămâni în balon”, publicat în 1863, Verne ne arată începutul unei aventuri geografice autentice în inima Africii.
- Cărți de Jules Verne – ”Farul de la capătul lumii”
A fost publicat în 1905 și acțiunea cărții are loc în Patagonia argentiniană. Acolo locuiește o bandă de pirați condusă de teribilul Kongre. Construcția unui far împiedică „munca” acestor pirați care atacă navele, așa că începe o luptă grea între păzitorii farului, pirați și un curajos naufragiat.
- Cărți de Jules Verne – ”Copiii Căpitanului Grant”
Enigme, acțiune și aventuri se desfășoară în această expediție care se întinde pe parcursul a trei volume, cu copiii lui Harry Grant și alte personaje diverse, cum ar fi Jacques Paganell. Datorită măreției personajelor sale, această carte a devenit una dintre cele mai faimoase și citite opere ale lui Jules Verne. Pe colecții.libertatea găsești toate cele trei volume, ”Copiii Căpitamului Grant. America de Sud”, ”Copiii Căpitanului Grant. Australia” și ”Copiii Căpitanului Grant. Oceanul Pacific”!
Comentarii