”Castelul din Carpați”, din colecția Jules Verne, te poartă pe urmele vampirilor din Transilvania

Nu rata noul roman din colecția Jules Verne de pe colecții.libertatea, ”Castelul din Carpați”. Așa cum sugerează și numele, acțiunea se petrece pe meleagurile de la noi, din Transilvania. Începând cu data de 21 ianuarie poți comanda de pe colecții.libertatea superbul roman scris de Jules Verne, ”Castelul din Carpați”, la prețul de numai 39,99 RON. Îl găsești din aceeași dată și la toate chioșcurile de difuzare a presei.

 

”Castelul din Carpați”, din colecția Jules Verne, este un roman care n-ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui român, nu de alta, dar acțiunea cărții are loc în țara noastră. Este un roman atipic pentru Jules Verne, în care abordează tema romantismului și a superstițiilor, contrar celorlalte apariții literare ale sale, pline de învățăminte științifice. Însă, este o lectură plăcută, mai ales că ești familiarizat cu peisajele și legendele de la noi din Transilvania.

 

”Castelul din Carpați”, din colecția Jules Verne, o poveste fascinantă

În Transilvania, într-o comunitate izolată și superstițioasă, apariția neașteptată a fumului în turnul unui castel părăsit sugerează o prezență diabolică. Un pădurar curajos și un doctor se aventurează să exploreze castelul, însă sunt alungați de forțe ciudate și înfricoșătoare. La rândul său, tânărul conte valah Franz de Telek care și-a pierdut iubita, celebra cântăreață Stilla, care a murit pe scenă, crede că îi aude vocea în vecinătatea locației. Datorită indiscreției jupânului Koltz și a fiicei sale, Miriota, află despre istoria castelului și a stăpânului acestuia, numeni altul decât baronul Rodolphe de Gortz, îndrăgostit și el în trecut de Stilla. Franz va merge la castel pentru a face investigații și va fi prins într-un vârtej de evenimente fantastice, stranii și total neobișnuite. Ce se întâmplă la castel odată cu intrarea contelui Franz de Telek află din excentricul roman din colecția Jules Verne, ”Castelul din Carpați”, ce poate fi comandat la un preț special de pe colecții.libertatea. Romanul face parte dintr-o ediție exclusivă de colecție, care include cea mai bună selecție din ciclul Călătorii extraordinare, cu ilustrații inspirate din ediția originală Hetzel, din secolul al XIX-lea.

 

”Castelul din Carpați”, din colecția Jules Verne, transpus și în cinematografie

Ca și alte opere literare ale celebrului autor francez, și ”Castelul din Carpați”, din colecția Jules Verne, a fost ecranizat. Există patru adaptări cinematografice: două românești în 1957 și 1981, o producție cehoslovacă în 1981 și una franceză în 1976 (ORTF). O astfel de poveste romantică și cu personaje stranii care amintesc de legendele celebrilor vampiri din Trasilvania nu putea rămâne neecranizată!

 

Opere literare apărute deja în colecția Jules Verne

Coamndă de pe colecții.libertatea și edițiile anterioare exclusive din colecția Jules Verne! Iată care sunt romanele de a căror lectură te poți bucura: ”Ocolul pământului în 80 de zile” – ediția nr. 1, ”Douăzeci de mii de leghe sub mări” – ediția nr. 2, ”Copiii Căpitanului Grant. America de sud” – ediția nr. 3, ”Cinci săptămâni în balon” - ediția nr. 4, ”Copiii Căpitanului Grant II. În Australia” – ediția nr. 5, ”Căpitan la cincisprezece ani” – ediția nr. 6, ”Copiii Căpitanului Grant. Oceanul Pacific” – ediția nr. 7, ”Insula misterioasă. Naufragiații aerului” – ediția nr. 8, ”De la Pământ la Lună - ediția nr. 9, ”Insula misterioasă. Abandonul” – ediția nr. 10, ”Doi ani de vacanță” – ediția nr. 11, ”Insula misterioasă. Secretul insulei” – ediția nr. 12, ”În jurul Lunii” – ediția nr. 13, ”Insula cu elice” – ediția nr. 14, ”Nord contra Sud” – ediția nr. 15, ”Drumul Franței” – ediția nr. 16,  ”Robur Cuceritorul” – ediția nr. 17 și ”Cele 500 de milioane ale Begumei”- ediția nr. 18.  Nu rata și restul romanelor ce vor apărea pe colecții.libertatea din ciclul ”Călătorii extraordinare”!

Comentarii