Descoperă care sunt cele mai bune cărți de citit pentru adolescenți! Am făcut o selecție de cărți și mai moderne, dar și clasice, cărți de citit grozave, care îi vor plăcea cu siguranță adolescentului tău. Pe toate le găsești pe colecții.libertatea!
Citirea cărților poate fi o dependență sănătoasă pentru adolescenți, ei trebuie doar să descopere gustul pentru lectură. Cu aceste cărți de citit ai toate șansele să-ți convingi adolescentul să citească!
Nevoia adolescenților de cărți de citit
În prezent, lectura se face mai mult prin impunere decât prin plăcere, ceea ce îi determină pe adolescenți să nu citească pe cât de mult au nevoie, preferând să-și petreacă timpul liber cu alte activități. Din păcate, lipsa lecturii se cunoaște în vocabularul lor și în exprimarea scrisă, de aceea părinții trebuie să se străduiască să-i facă pe adolescenți să înțeleagă cât de importante sunt cărțile de citit. Găsește acele cărți de citit care să-i stârnească curiozitatea și să-l determine să citească mai mult! Poți alege din cărțile pentru copii de pe colecții.libertatea. Există multe cărți de citit recomandate adolescenților care le pot atrage atenția!
Cum îi poți insufla gustul pentru cărți de citit
Sarcina este foarte simplă: nu îl obliga să citească o anumită carte. Lasă-l să aleagă (fie după copertă, fie după argumente sau temă) acea carte care îi atrage cel mai mult atenția, deși s-ar putea să nu coincidă cu gusturile tale literare. În continuare, găsești mai multe opțiuni de cărți de citit pe care să i le prezinți!
Cărți de citit – ”Twister”, de Juliette Forrest
”Twister” este povestea unei fete curajoase și inteligente; a unei vrăjitoare care trăiește în Codrul Urlător; a unui colier care te transformă într-un lup, într-o furtună sau într-un râu tumultuos; și a unui personaj diabolic care nu s-ar da în lături de la nimic pentru a pune mâna pe colierul magic. Twister, care locuiește cu mama și cu bunica ei, pleacă în căutarea tatălui dispărut și, pe drumul ei, ajunge să cunoască puterea magiei și importanța prieteniei.
Cărți de citit – ”Copiii Căpitanului Grant. America de sud”, de Jules Verne
”Copiii Căpitanului Grant. America de sud”, de Jules Verne, este o carte clasică cu o poveste fascinantă. După ce au descoperit un misterios mesaj într-o sticlă, scris de naufragiatul Harry Grant, căpitanul vasului Britannia, frații Mary și Robert pleacă într-o expediție de salvare a tatălui lor dispărut, însoțiți de Lordul Glenarvan și soția sa, de maiorul Mac Nabbs, cartograful francez Jacques Paganel și echipajul iahtului Duncan. În timpul călătoriei, înfruntă triburi periculoase, animale sălbatice și furtuni teribile, în ceea ce devine cea mai mare aventură a vieții lor. În primul volum, eroii cărții explorează coastele Americii de Sud.
Cărți de citit - ”Ochi de lup”, de Daniel Pennac
Autorul Daniel Pennac oferă o poveste magică, misterioasă, de neuitat. Orice privire în ”Ochi de Lup” captivează și incită imaginația adolescentului tău. Într-o grădină zoologică, un băiat privește în ochiul deschis al unui lup. Un ochi prin care defilează toată viața animalului. Ce va urma este fabulos!
Cărți de citit - ”Cinci săptămâni în balon”, de Jules Verne
„Cinci săptămâni în balon”, de Jules Verne, este un roman plin de entuziasm și de aventură pe care adolescenții îl vor iubi. Subiectul este interesant și distractiv. Explorator englez, Samuel Fergusson face o călătorie pe continentul african însoțit de servitorul său Joe și de prietenul său Dick Kennedy folosind un balon umflat cu hidrogen. Personajele trec prin multe aventuri și pericole, dar își îndeplinesc misiunea. Acțiunea este interesantă încă de la prima pagină.
Cărți de citit - ”Pog, străjerul casei”, de Kenny Pàdraig
”Pog, străjerul casei”, de Pàdraig Kenny, este o poveste plină de magie, mister și creaturi fantastice. Rămași doar cu tatăl lor, Penny și David se mută în casa părintească a mamei, aflată chiar în inima pădurii. Pog, o creatură mică și blănoasă care locuiește în podul casei, îi ajută pe Penny și pe David să se salveze dintr-o serie de pericole iminente.
Cărți de citit - ”Prințesă și cerșetoare”, de Delphine Vigan
”Prințesă și cerșetoare” nu este numai un roman despre prietenie sau afecțiune, ci și unul existențial. Este o incursiune în lumea introvertită și plină de fantezie a unui copil precoce în pragul adolescenței. Lou are 13 ani, un IQ de 160, tendințe obsesiv-compulsive și o mama depresivă. Dar viața ei – și a părinților săi – e pe cale să se schimbe datorită proiectului școlar despre tinerii fără adăpost în care se implică. În timp ce își documenta proiectul, Lou o întâlnește pe No, o adolescentă ce trăia pe străzile Parisului. Pe măsură ce legătura dintre cele doua fete devine tot mai strânsă, No este primită în familia noii sale prietene, iar viața lor va lua noi și neașteptate întorsături.
Comentarii