Cum a schimbat Platon lumea. Află din prima ediție a colecției Descoperă Filosofia

Dacă cineva te roagă să numești un mare filosof, fie că ești un intelectual reputat, fie că ești un om de rând, cu siguranță îl vei numi pe Platon. Și pe bună dreptate.


Filosof al Greciei Antice, Platon este primul mare filosof sau, cu alte cuvinte, e gânditorul cu care a început Filosofia cu F mare. Dacă nu îl cunoști pe Platon, nu poți să înțelegi istoria gândirii din lumea occidentală.


Așa se face că primul număr al noii colecții Descoperă Filosofia îi este dedicat lui Platon. Ediția numărul 1 ne explică viața lui Platon, dar, mai ales, opera sa și toate felurile în care a influențat lumea de-a lungul timpului.


De exemplu, Platon este renumit pentru că a adus forme noi în scriere, în special scrierea filosofică, prin dialogurile sale. Mai mult, prin dialogurile Republica și Legile, unele dintre primele tratate politice scrise din perspectivă filosofică, a fondat ceea ce numim filosofia politică occidentală.


Cumpără cartea Descoperă Filosofia despre Platon și află ce putem învăța de la marele filosof. Costă 9,99 lei pe colectii.libertatea.ro.


În colecția Descoperă Filosofia, au mai apărut și ediția dedicată lui Kant și cea despre Nietzsche. Află mai multe despre noua colecție și frecvența de publicare.

Comentarii