Descoperă Filosofia: Descartes. O lume modernă, ce se naște odată cu știința

René Descartes a fost cel mai mare filosof francez. A făcut populară una dintre cele mai faimoase idei filosofice: „Cuget, deci exist”. Află din cartea Descoperă Filosofia: Descartes tot ce trebuie să știi despre filosofia lui Descartes și cum are legătură cu noi, cei de azi.


„Cuget, deci exist“ („cogito, ergo sum“), acestea sunt cuvintele arhicunoscute pe care le-am auzit cu toții sau le-am citit cel puțin o dată. Au fost gândite și scrise de René Descartes, filosoful francez prin excelență. E cea mai faimoasă fraza a filosofului și una dintre cele mai populare din istoria gândirii.


Tradiția filosofică îl consideră pe Descartes „părintele modernității”. Ce înseamnă asta? Că, odată cu el, lăsăm în urmă imaginea lumii creată de filosofii Antichității și de religie și descoperim o lume nouă, născută prin apariția științei moderne, a științei care înțelge lumea prin propriile simțuri și prin experimente.


Află mai multe despre filosofia lui Descartes. Cumpără cartea Descoperă Filosofia: Descartes și află ce putem învăța de la marele filosof francez și cum ni se aplică teoriile lui în viața de azi. Ediția numărul cinci a colecției Descoperă Filosofia e concepută ca un ghid prin opera lui Descartes. Simplu de înțeles, cu informații complete. Costă 29,99 lei pe colectii.libertatea.ro.


În colecția Descoperă Filosofia, au mai apărut și ediția dedicată lui Nietzsche, lui Platon, lui Kant și lui Aristotel. Află mai multe despre noua colecție și frecvența de publicare.




Comentarii