Insula misterioasă. Naufragiații aerului” , o capodoperă din colecția de cărți de Jules Verne

Din 13 august găsești la chioșcurile de difuzare a presei și on-line pe colecții.libertatea o nouă capodoperă marca Jules Verne: ”Insula misterioasă. Naufragiații aerului”. Romanul face parte din colecția de cărți de Jules Verne care include cea mai bună selecție din ciclul ”Călătorii extraordinare”,cu ilustrații inspirate din ediția originală Hetzel, din secolul al XIX-lea.

 

Publicat în 1874, acest roman de aventuri al scriitorului francez Jules Verne încheie trilogia pe care o formează cu două alte celebre cărți ale sale: ”Copiii Căpitanului Grant” (1868) și „Douăzeci de mii de leghe sub mări” (1870). Ambele romane pot fi comandate pe colecții.libertatea, ele apărând anterior în colecția de cărți de Jules Verne din ciclul ”Călătorii extraordinare”.

 

Personajele din ”Insula misterioasă. Naufragiații aerului”, colecția de cărți de Jules Verne

Deși poveștile și protagoniștii lor sunt complet independenți, în ”Insula Misterioasă. Naufragiații aerului ” vei regăsi două personaje deja cunoscute: Ayrton, condamnatul care a încercat să-i înșele pe copiii căpitanului Grant și, prin urmare, a fost abandonat pe o insulă, și Nemo, căpitan al submarinului Nautilus din ”Douăzeci de mii de leghe sub mări”. Personaje principale sunt Cyrus Smith, inginer american, care devine liderul naufragiaților, Pencroff, marinar de profesie, Gideon Spillet, jurnalist, Herbert, un adolescent, Nab, fost sclav negru, Nemo, căpitanul lui Nautilus, Ayrton, condamnat evadat lăsat pe insulă, câinele lui Cyrus Smith și Jupiter, prescurtat ca „Jup”, un urangutan pe care protagoniștii reușesc să-l captureze și să-l antreneze.

 

Suspans și aventură, de la început până la sfârșit

Ca toate cărțile din colecția de cărți de Jules Verne, și ”Insula misterioasă. Naufragiații aerului” este un roman plin de aventuri și de situații neprevăzute care te vor ține cu sufletul la gură pe tot parcursul lecturii. Cyrus Smith, cu ajutorul cunoștințelor sale enciclopedice, face posibilă supraviețuirea inițială a tovarășilor săi într-un mediu ostil. Datorită informațiilor pe care le deține în domeniul fizicii, agriculturii și chimiei personajul principal reușește să exploreze și să exploateze insula pentru a trage toate foloasele pentru el și camarazii săi. Care este, însă, misterul insulei? Descoperă-l începând cu 13 august în paginile cărții, ”Insula misterioasă. Naufragiații aerului”, pe care o poți achiziționa de la chioșcurile de difuzare a presei sau de pe colecții.libertatea!

 

Romane apărute deja în colecția de cărți de Jules Verne

Alege din colecția de cărți de Jules Verne și alte romane deja apărute pe colecții.libertatea, cum sunt: ”Ocolul pământului în 80 de zile” – ediția nr. 1, ”Douăzeci de mii de leghe sub mări” – ediția nr. 2, ”Copiii Căpitanului Grant. America de sud” – ediția nr. 3, ”Cinci săptămâni în balon” - ediția nr. 4, ”Copiii Căpitanului Grant II. În Australia” – ediția nr. 5, ”Căpitan la cincisprezece ani” – ediția nr. 6, ”Copiii Căpitanului Grant. Oceanul Pacific” – ediția nr. 7. Nu rata restul romanelor ce vor apărea pe colecții.libertatea din ciclul ”Călătorii extraordinare”, cu ilustrații inspirate din ediția originală Hetzel, din secolul al XIX-lea!

 

Comentarii