”Nord contra Sud”, din colecția Jules Verne, te poartă în timp, în perioada Războiului Civil American

Un nou roman din colecția Jules Verne așteaptă să fie descoperit, începând cu 19 noiembrie, pe colecții.libertatea. Ediția cu numărul 15 din colecția de lux care include cea mai bună selecție din ciclul Călătorii extraordinare de Jules Verne, cu ilustrații inspirate din ediția originală Hetzel, din secolul al XIX-lea, poate fi cumpărată și de la chioșcurile de ziare din aceeași dată.

 

”Nord contra Sud”, din colecția Jules Verne, este un roman cu iz istoric, scris de îndrăgitul autor francez în perioada în care se recupera după ce a fost împușcat în picior de nepotul său, Gaston Verne. Completează-ți colecția Jules Verne din biblioteca ta cu acestă nouă ediție pe care o găsești pe colecții.libertatea, începând cu 19 noiembrie!

 

”Nord contra Sud”, din colecția Jules Verne, un roman despre sclavie și rasism

Aceasta este cartea care l-a ajutat pe Jules Verne să lupte cu depresia. A fost scrisă în lunile de după agresiunea nepotului său, și moartea mamei sale și a editorului său, Hetzel. Noul roman din colecția Jules Verne care poate fi comandat de pe colecții.libertatea este o saga ambițioasă despre sudiștii americani în timpul războiului civil. Povestea are loc în Florida și îl are drept personaj principal pe James Burbank, un bărbat venit din nord, care deține sclavi și care așteaptă momentul potrivit pentru a-i elibera. În această ediție, autorul profită de ocazie pentru a-și dezvălui sentimentele despre sclavie și simpatia sa pentru cauza aboliționistă.

 

Intrigă și acțiune, cât cuprinde

În timpul Războiului Civil din Statele Unite, în apropiere de Jacksonville, Florida, locuiește James Burbank, care, deși trăiește în sud, s-a născut în New Jersey, un stat nordic. În urmă cu douăzeci de ani a venit să se stabilească împreună cu familia pe plantația sa din sud cunoscută sub numele de Camdless Bay. Având în vedere originea sa nordică, el este în favoarea abolirii sclaviei și a așteptat intervenția trupelor federale din Florida pentru a-i elibera pe cei șapte sute de sclavi care lucrau pe plantația sa, situație care îi va face pe vecinii să se simtă inconfortabil. Dintre rivalii lui James se remarcă Texar, un fost contrabandist de sclavi de origine spaniolă. Cu ceva timp în urmă, Texar și Burbank au participat la o licitație de sclavi și între ei a avut loc o dispută pentru Zermah, o femeie de culoare pe care Burbank o dorea ca asistentă pentru fiica lui, Dy. În cele din urmă, Burbank o cumpără Zermah împreună cu soțul ei, Mars. De aici și ranchiuna lui Texar față de Burbank și familia lui. Totodată, Texar va încerca în plin război să doboare autoritățile din Jacksonville. Va reuși complotul lui oare? Descoperă intriga interesantă a acestei cărți din colecția Jules Verne!

 

 

Ce mai poți cumpăra din colecția Jules Verne

Descoperă pe colecții.libertatea și celelalte ediții exclusive din colecția Jules Verne și comandă-le pentru a le avea pe toate în bliblioteca ta: ”Ocolul pământului în 80 de zile” – ediția nr. 1, ”Douăzeci de mii de leghe sub mări” – ediția nr. 2, ”Copiii Căpitanului Grant. America de sud” – ediția nr. 3, ”Cinci săptămâni în balon” - ediția nr. 4, ”Copiii Căpitanului Grant II. În Australia” – ediția nr. 5, ”Căpitan la cincisprezece ani” – ediția nr. 6, ”Copiii Căpitanului Grant. Oceanul Pacific” – ediția nr. 7, ”Insula misterioasă. Naufragiații aerului” – ediția nr. 8, ”De la Pământ la Lună - ediția nr. 9, ”Insula misterioasă. Abandonul” – ediția nr. 10, ”Doi ani de vacanță” – ediția nr. 11, ”Insula misterioasă. Secretul insulei” – ediția nr. 12, ”În jurul Lunii” – ediția nr. 13 și ”Insula cu elice” – ediția nr. 14. Nu rata și restul romanelor ce vor apărea pe colecții.libertatea din ciclul ”Călătorii extraordinare”!

 

 

Comentarii