Iubitorii genului SF nu trebuie să rateze noul roman din colecția Jules Verne, ”Robur Cuceritorul”, apărut într-o ediție de lux, cu ilustrații inspirate din ediția originală Hetzel, din secolul al XIX-lea, la prețul de numai 39,99 RON. Cartea poate fi comandată de pe colecții.libertatea și va apărea din 17 decembrie și la toate chioșcurile de difuzare a presei!
”Robur Cuceritorul”, din colecția Jules Verne, este un roman științifico-fantastic care a fost publicat în 1886. Lucrarea are o intrigă care se desfășoară într-un mod interesant, precum și un final imprevizibil, ca mai toate romanele scrise de faimosul autor francez. Este o carte care n-ar trebui să lipsească din nicio bibliotecă, mai ales că poate fi citită cu plăcere atât de copii și adolescenți, cât și de adulți. Comandă cartea de pe colecții.libertatea și intră în lumea fantastică atât de frumos descrisă de Jules Verne!
”Robur Cuceritorul”, din colecția Jules Verne, aduce un elogiu tehnologiei
Povestea începe cu lumini și sunete ciudate, inclusiv muzică de trompetă. Într-o astfel de atmosferă își face apariția la o întâlnire a unui club de pasionați de zbor, misteriosul Robur, personajul principal. El este supranumit Robur Cuceritorul și este un inginer de patruzeci de ani, a cărui origine nu este cunoscută. A inventat ”Albatrosul”, o mașină de zbor mai grea decât aerul. Membrii Institutului Weldon sunt cu toții convinși că omenirea va stăpâni cerul folosind ambarcațiuni „mai ușoare decât aerul” și că ambarcațiunile „mai grele decât aerul”, cum ar fi avioanele și elicopterele, ar fi imposibil de realizat. Robur este însă de părere că aparatele de zbor „mai grele decât aerul” sunt viitorul. Robur îi incită atât de mult pe membri clubului încât ei îl alungă afară. Când sunt pe cale să-l atace, Robur pare să dispară în mulțime, dar de fapt el a fost luat de o mașină zburătoare. Descoperă ce se întâmplă cu Robur și cu celelalte personaje ale cărții și cum vor călători ei în jurul lumii, timp de trei săptămâni, la bordul uimitoarei mașini zbuărtoare. ”Robur Cuceritorul”, din colecția Jules Verne, este o carte ce te va ține în suspans până la final!
”Robur Cuceritorul”, din colecția Jules Verne - ecranizare
Având o intrigă interesantă, romanul ”Robur Cuceritorul”, din colecția Jules Verne, a fost transformat într-un film, în anul 1961. Filmul se numește ”Master of the World”, cu Vincent Price în rolul lui Robur. Ecranizarea a păstrat conceptul de bază, dar a adăugat și alte elemente de intrigă și romantism acțiunii. În această versiune, Robur este un idealist care plănuiește să cucerească lumea pentru a pune capăt tiraniei și războiului. Folosind mașina sa zburătoare, el plănuiește să bombardeze națiunile lumii până când va fi recunoscut conducătorul acesteia. În contrast, Robur din roman nu are astfel de scopuri și bombardează doar o țintă terestră: o încoronare africană în care este pe cale să aibă loc un sacrificiu uman în masă. Așadar, și în acest caz, cartea bate filmul la capitolul conținut! Nu ezita să o comanzi de pe colecții.libertatea!
Cărți apărute în colecția Jules Verne
Cumpără de pe colecții.libertatea și edițiile anterioare exclusive din colecția Jules Verne! Comandă-le pentru a le avea pe toate în bliblioteca ta! Iată care sunt acestea: ”Ocolul pământului în 80 de zile” – ediția nr. 1, ”Douăzeci de mii de leghe sub mări” – ediția nr. 2, ”Copiii Căpitanului Grant. America de sud” – ediția nr. 3, ”Cinci săptămâni în balon” - ediția nr. 4, ”Copiii Căpitanului Grant II. În Australia” – ediția nr. 5, ”Căpitan la cincisprezece ani” – ediția nr. 6, ”Copiii Căpitanului Grant. Oceanul Pacific” – ediția nr. 7, ”Insula misterioasă. Naufragiații aerului” – ediția nr. 8, ”De la Pământ la Lună - ediția nr. 9, ”Insula misterioasă. Abandonul” – ediția nr. 10, ”Doi ani de vacanță” – ediția nr. 11, ”Insula misterioasă. Secretul insulei” – ediția nr. 12, ”În jurul Lunii” – ediția nr. 13, ”Insula cu elice” – ediția nr. 14, ”Nord contra Sud” – ediția nr. 15 și ”Drumul Franței” – ediția nr. 16. Nu rata și restul romanelor ce vor apărea pe colecții.libertatea din ciclul ”Călătorii extraordinare”!
Comentarii