Bancnote și timbre pentru colecționarii pasionați de istorie

Bancnote și timbre se colecționează dintotdeauna. Iar valoarea lor crește odată cu trecerea timpului. Acum, adevărații pasionați de istorie au șansa de a achiziționa o comoară. Este vorba despre o serie de bancnote și timbre din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

2000 de zile, 61 de state și 60 milioane de oameni trecuți în neființă. Sunt numere, dar reprezintă dezastrul creat de cel de-Al Doilea Război Mondial, care a ucis cam 3% din populația lumii. Seria de 60 de reviste, bancnote și timbre, albume premium bogat ilustrate te vor purta, în fiecare săptămână, prin istoria acelor ani. Chiar merită să știi ce a fost!

 

Bancnote și timbre, un cadou de suflet

 

Teama populației în fața politicilor bolșevice a hrănit ideologiile fascistă și nazistă. Despre principalele consecințe ale Primului Război Mondial, poți afla din bancnote și timbre din Ediția Nr.01 – Apogeul nazismului. Este vorba despre o revistă care conține două bancnote și șase timbre, trei cu eroi ai Reichului și trei cu Hitler și Mussolini.

 

Bancnote și timbre valoroase găsești și în Ediția Nr.02 - HITLER: DE LA ARTIST LA FÜHRER. Două bancnote Reichsmark serie 1929-1936 și Operațiunea Crossroads așteaptă să fie așezate în albumul premium special conceput și care va fi oferit gratuit. În plus, găsești patru timbre, două cu Congresul Partidului la Nürnberg și două cu Portretul Führerului

 

Despre contextul în care Polonia a avut de suferit inițial afli din Ediția nr.03 – Invadarea Poloniei: Blitzkrieg. Două bancnote, Ocupația italiană a Greciei și Lenin, și patru timbre, două cu Ocuparea Poloniei și două cu Doliu pentru Reinhard Heydrich, aduc la lumină momente importante ale perioadei.

 

Ediția nr.04 – Războiul de iarnă dintre Finlanda și Uniunea Sovietică este o călătorie în timp, în istoria celor două state. Patru timbre, două cu Eliberarea Ucrainei și a Belarusului și două cu Guvernul Poloniei în Exil te poartă în trecut. Cele două bancnote, Armata Japoneză și Tripolitania completează detaliile vremurilor.

 

Momentul marcant al începutului celui de-Al Doilea Război Mondial este dezvăluit în Ediția nr.05 – Iosif Stalin. Omul de fier al comunismului. Albumului gratuit pentru timbre i se adaugă patru exemplare de colecție, două cu Lenin și Stalin și două cu Tineretul Hitlerist. Vei mai găsi și două bancnote: Tirolerschein si Vulcanul Mayon.

 

Istorie în imagini

 

Puțini știu că, de fapt, numele marelui conducător al Uniunii Sovietice - cel care avea să fie cunoscut ca „demonul cu chip de om”- Stalin, era doar o poreclă. Ca semn al puterii sale absolute, dictatorul rus avea să comande chiar punerea în circulație a unei serii de 6.000 de timbre (devenite azi rarități filatelice). Acestea comemorau victoria Revoluției bolșevice, illustrată demonstrativ, cu portretele lui Stalin însuși și cu cel al lui Lenin.


Ai șansa să descoperi detalii reale din istoria Celui de-al Doilea Razboi Mondial într-un document unicat. Ediția nr. 06 – Germania invadează Danemarca și Norvegia îți aduce bancnote și timbre ale vremurilor. Ai două bancnote, Obligațiuni de Aviație Patriotică și Franța Guvrnului de la Vichy, precum și patru timbre: Anexarea Muntilor Sudeti si doua timbre Hong Kong ii revine Marii Britanii. În plus, primești gratuit biblioraftul de colecție.

 

Ediția nr.07 – Atacul la Vest. Căderea Franței vine cu doua bancnote, Gorales și Chitanța Certificată de Economii, și cu opt timbre: patru cu Propaganda Americană și patru cu Ocuparea Berlinului. Zona Sovietică.

 

Despre felul în care Churchill a fost închis într-un lagăr de prizonieri din Pretoria, de unde a reușit să evadeze, afli din Ediția nr.08 – Churchill preia conducerea. Găsești două bancnote, Chitanța din Lagăr de Concentrare și Cehoslovacia (Aliați), precum și opt timbre, patru cu Ocuparea Berlinului. Zona Americană și patru cu Guvernul Ceh în Exil.

 

Ediția nr.09 – Dunkerque, retragerea imposibilă completează colecția valoroasă cu două bancnote: Chitanța din Lagăr de Concentrare (Theresienstadt) și Certificat de Plată pentru Unități Militare. În plus, vine cu opt timbre, patru cu Eliberarea Italiei (III) și patru Costume Regionale.

 

Știai că, în 1940, Franța a fost împărțită în două zone? Cel puțin în teorie, una era sub ocupație militară germană și cuprindea nordul și vestul țării. Celalată era sub suveranitatea noului stat francez. Ediția nr.10 – Franța colaboraționistă: Vichy aduce detalii importante. Revista conține două bancnote: Boemia și Moravia (Protectoratul German) și Franța Guvernului de la Vichy, precum și opt timbre: patru Memoria Coloniilor pierdute și patru cu Profesii.

 

File de război

Despre pactul Ribbentrop-Molotov afli detalii în Ediția nr.11 – Ocupațiile sovietice. Două bancnote, Ocupația Germană a Ucrainei și Insula Man (Marea Britanie) și  opt timbre, patru cu Croația sub al treilea Reich (I) și patru cu Ocuparea Poloniei aduc informații prețioase.

 

Nu rata Ediția nr.12 – Göring, de la geniu al aviației la conducător nazist! Hermann Göring a fost una dintre personalitățile marcante ale Germaniei naziste. Și a jucat un rol fundamental în crearea poliției secrete germane și a lagărelor pentru „tratamentul corectiv“. Vei afla cum a căzut în dizgrația lui Hitler, după ce i-a fost mână dreaptă ani de zile. Vei găsi și două bancnote: Chitanța din Lagăr de Concentrare (Oranienburg - Berlin) și Chitanța de la Serviciul de Cantină al Apărării Australiei. Ai în plus opt timbre, patru cu Revendicarea Anschluss (II) și patru cu Muncitori ai Reichului.

 

Două bancnote, Croația - Iugoslavia (Ocupație Germană) și România (Ocupație Sovietică) sunt de neratat. Vin în Ediția nr.13 – Blitz și Bătălia pentru Anglia, alături de patru timbre: două Waffen-SS, Legiunea Valona și două, Legiunea Voluntarilor Francezi (I).

 

Ambițiile imperialiste ale celebrului Mussolini sunt dezvăluite în Ediția nr.14 – Mussolini, de la jurnalist la conducător. Pe lângă detaliile fabuloase din viața acestuia, găsești două bancnote cu Pearl Hearbor și Filipine (Eliberare Americană. Mai ai și patru timbre: două cu Eliberarea Parisului și două cu Eroi ai URSS-ului.

 

Despre felul în care și marii lideri greșesc afli detalii în Ediția nr.15 – Crearea Axei și aliații săi. Primești două bancnote, Africa de Est Italiană (ocupație) și Hong Kong - Marea Britanie. Deopotrivă, mai ai și patru timbre, doua Waffen - SS, Legiunea Tricoloră și doua cu Partizani Ruși.

 

Împărțirea puterii

 

Despre cum britanicii și francezii și-au împărțit controlul naval în Mediterană, cu o bază situată în orașul Alexandria, afli din Ediția nr.16 – Război sub soare. Primești și două bancnote: Boemia și Moravia (Protectoratul German) și Palestina-Marea Britanie. Ai în plus șase timbre, trei Reichul își Planifică Expansiunea și trei cu Crucea Roșie.

 

Ediția nr.17 – Războiul în Mediterană: Grecia și Creta aduce informații importante despre Războiul greco-italian, care a implicat ulterior și Regatul Unit și, mai târziu, Germania. Acesta a avut un impact semnificativ. Îți completezi colecția cu două bancnote: Munții Sudeți și Silezia (Ocupație Germană) și Italia (Eliberare). Mai primești și șase timbre: trei Ante Pavelic, Dictatorul Croației și trei cu Aviația Japoneză. 

 

Visul lui Himmler de a consolida o armată cu o presupusă superioritate rasială este prezentat în Ediția nr.18 – Himmler, arhitectul răului. Pe lângă detaliile valoroase, primești două bancnote: Filipine (ocupație Japoneză) și Coreea (ocupație Sovietică în Nord). Cele șase timbre, trei cu  pregătirea nazistă pentru război și trei cu Australia în război, completează colecția.

 

Două bancnote cu Polonia (ocupație germană) și Austria (aliați), precum și opt timbre, dintre care patru cu Richard Wagner, Idolul și patru cu Armament Nazist în acțiune, aduc imagini spectaculoase. Vin în Ediția nr.19 – Iugoslavia, distrusă.

 

Cum s-a ajuns la momentul invadării Poloniei? Afli din Ediția nr.20 – Începutul Operațiunii Barbarossa. Drept bonus ai două bancnote: Mongolia (ocupație japoneză) și Belgia (aliați). Mai primești și opt timbre, patru cu Jocurile Olimpice de vară (II) și patru cu Legiunea Croată în Rusia.

 

Pe viață și pe moarte

 

Semnificația istorică a actului războinic și consecințele în desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial este descrisă în Ediția nr.21 – Ziua infamiei: Atacul de la pearl Harbor. Merită achiziționată, mai ales că primești și două bancnote cu Insulele Ionice-Grecia (ocupație italiană) și Danemarca (aliați). Ai în plus opt timbre: patru cu Inginerie Nazistă și patru cu Armament nazist în acțiune (II).

 

Ediția nr.22 – Blitzkriegul japonez din Pacific nu trebuie ratată. Vine cu doua bancnote, Chitanța Certificată și Ajutor de iarnă și Bon de casă. Cele șase timbre, trei cu corespondența oficială și trei cu Legiunea neagră completează colecția.

 

Pasionații de istorie nu au cum să ignore Ediția nr.23 – Roosvelt: Președintele providențial. Cele două bancnote, Republica Chineză (Ocupație japoneză) și Monedă Legală URSS sunt de excepție. Primești în plus și șase timbre, trei cu ocuparea Franței și trei cu Ocuparea Estoniei.

 

Ororile din lagărele naziste sunt prezentate în Ediția nr.24 – Fabricile morții: lagărele de concentrare. Revista conține două bancnote, Sudan (Ocupație italiană) și Iugoslavia Muntenegru (eliberare). În plus vin și șase timbre, trei cu ocuparea italiei și trei cu propagana nazistă (II).

 

Multe dintre lucrurile mai puțin știute se prezintă în Ediția nr.25 – Rezistențele, succesele și eșecurile. Deși se confrunta cu un dușman comun, Rezistența nu a fost niciodată o mișcare unificată. De-a lungul anilor, au apărut grupuri cu idei diferite despre viitorul țărilor lor. Și a luat naștere o rivalitate puternică între comuniști și non-comuniști. Îți vei completa colecția cu două bancnote: Grecia (ocupație germană și italiană) și Short Snorter, suvenir, SUA. În plus, ai opt timbre: patru cu Legiunea Voluntarilor Francezi (II) și patru

Ungaria cu Axa.

Colecționează toate cele 60 de reviste cu bancnote și timbre.

Comentarii