Educația sentimentală, Gustave Flaubert - Ediția nr. 42 (Mari Clasici ai Literaturii)

39,99 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

În îndelungata istorie a literaturii, doar câteva opere majore au reușit să-și depășească epoca, să devină lucrări clasice nepieritoare care își păstrează intactă capacitatea de a ne fascina. Povești captivante care, datorită imaginației și măiestriei autorilor lor, ne oferă momente unice de plăcere și evadare, permițându-ne să călătorim în alte vremuri și locuri și să trăim alte vieți prin intermediul protagoniștilor lor.

Dar capodoperele literare sunt mult mai mult decât o lectură plăcută. Ele conțin adevăruri eterne despre lume și ființa umană, despre fricile, dorințele și emoțiile noastre.Nu există un portret mai puternic al ambiției decât cel a  lui Macbeth, eroul lui Shakespeare. Nici o reprezentare mai tulburătoare a puterii totalitare decât cea pe care ne-a oferit-o Orwell în 1984. Idealismul și-a găsit cea mai frumoasă expresie în figura de neuitat a lui Don Quijote.

Mari Clasici ai Literaturii este un proiect editorial ambițios ce reunește acele capodopere care nu pot lipsi din nicio bibliotecă. Cele mai bune scrieri din istoria literaturii, într-o ediție de colecție, cu finisaje de lux.


Tânărul provincial Frédéric Moreau, proaspăt absolvent de bacalaureat, sosit la Paris pentru a studia dreptul, este plin de visuri și de ambiții. Când o întâlnește pe doamna Arnoux, pentru tânăr este o adevărată „apariție“ care îl va marca pentru totdeauna. Student ambițios, îndrăgostit fără speranță, aruncat de soartă într-un Paris aflat în pragul Revoluției de la 1848, el va trebui să-și croiască drum într-o societate mic-burgheză zugrăvită de narator cu toate imperfecţiunile și discrepanțele sale.

Educația sentimentală este un roman de inițiere, inspirat parțial din experiențele autorului, care a deschis calea mișcării literare a naturalismului, îndreptată către critica socială și politică.

Educația sentimentală e perversă nu ca educație, ci ca literatură. Toate scenele de amor, destule, sunt mentale, iar efectele trupești țin de stilul în care sunt redate. Un tânăr se îndrăgostește de o femeie măritată, care nu știe de iubirea lui. Soțul nu-l vede niciodată ca pe un rival, și nici nu are de ce. Soția e femeia perfectă, soțul e burghezul adevărat, lipsit de scrupule. Dar iubirea romantică nu învinge. [...] Un roman despre vise, de o subtilitate care pe alocuri taie până la sânge, fără să poți spune de unde curge... Alexandru Matei


„Literatura este, în esență, singurătate. Se scrie în singurătate, se citește în singurătate și, cu toate acestea, actul lecturii permite comunicarea între două ființe umane.“ Paul Auster


Capodoperele literaturii, reunite într-o colecție nouă.

Volume cartonate;

✅ Hârtie care imită pânza;

✅ Grafică elegantă, ce combină aspectul clasic cu cel modern;

✅ Din 8 septembrie la chioșcurile de presă;

✅ Apariție - la 2 săptămâni.