NOU

Banchet franțuzit la Jariștea Locantă - Aurora Nicolau

69,90 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

Descriere

Faptul că bucătăria din Franța este cea mai rafinată din lume e deja un loc comun. La urma urmei, francezii sunt cei care au inventat și au dus la maximă savoare conceptul de haute cuisine. Aurora Nicolau a cules poveștile marilor rețete franțuzești, ale marilor bucătari (chefs) și ale marilor gurmanzi din istoria Hexagonului și le-a adunat într-o carte bogat „împănată“ vizual cu antichități din propria colecție și „asezonată“ cu reproduceri ale unor meniuri franțuzești veritabile, atât din La Belle Époque, cât și din perioada interbelică.


Arta culinară chiar este o artă! O artă a gustului și, în egală măsură, a bunului gust, care provoacă simțurile și stârnește imaginația. Există o țară a cărei cultură gastronomică a fost dusă cel mai aproape de perfecțiune. Nu mai este un secret pentru nimeni că bucătăria din Franța este cea mai rafinată din lume. De altfel, aici s-a inventat și dus la maximă savoare conceptul de haute cuisine. Kera Calița de la Locanta Jariștea – numele de scenă sub care este cunoscută Aurora Nicolau – spune poveștile marilor rețete franțuzești, ale marilor bucătari (chefs) și ale marilor personalități din istoria Hexagonului care au avut un adevărat cult pentru rețetele desăvârșite care au scris și continuă să scrie istorie, nu doar la ele acasă ci și în Bucureștii Vechi.


Greutate: 0,6 kg
Dimensiuni: 16 × 21 × 1,25 cm
Format:

Tipărit

Tip copertă:

Hard cover

Număr de pagini:

192

Limba:

Română

Autor:

Aurora Nicolau (Kera Calița)



Aurora Nicolau, cunoscută de toți cei dedați la plăcerile cabaretului culinar și artistic drept „Kera Calița ot Jariștea Locantă“, provine dintr-o veche familie – Leventis – a Bărăganului lui Odobescu și a Metopolisului lui Ștefan Bănulescu, dar a crescut și s-a instruit în Bucureștii cărturărești, după care s-a aciuit spre a face negustorie cu emoții de tot felul pe Podul Caliței, la doi pași de grădina logofătului Dudescu – în al cărei mirador Ienăchiță Văcărescu îi șoptea dulci catrene unei soațe de domnitor fanariot – și la jumătatea drumului dintre zidurile Mitropoliei și mănăstirea lui Antim Ivireanu, unde a ființat cea mai veche bibliotecă publică a urbei dâmbovițene. Ea însăși a slujit o vreme într-un asemenea paradis livresc, pentru ca mai apoi – când faima Locantei a cucerit sufletele celor împătimiți de lumea de odinioară – să devină un important exeget al gastronomiei tradiționale în cărți precum Bucătăria Balkaniei (2015, în colaborare cu eruditul Horia Pana) și Plăcerile păcătoase ale gastronomiei (2019) și, totodată, un hronicar de seamă al timpurilor funambulești de altădată – Tainica inimă a Bucurescilor (2017), la aceste volume logofătul de taină fiind vel-grămăticul Dan-Silviu Boerescu.

Detalii