Cărți pentru copii care le dezvoltă inteligența

Ca părinte îți dorești tot ce-i mai bun pentru copilul tău, iar la capitolul inteligență, cu siguranță vrei să ai un copil deștept și descurcăreț în orice situație imprevizibilă. Pe lângă educația și sfaturile de viață pe care i le oferi zi de zi, cititul este esențial în formarea viitorului micuțului tău. Așa că nu lăsa să treacă nicio zi fără să citească sau să-i citești cărți pentru copii, potrivite vârstei lui.


Citește-i copilului tău încă din primele luni de viață, chiar dacă pare că nu înțelege nimic din ce-i spui. Creierul copiilor este într-o continuă dezvoltare, iar în primii ani acumulează ca un burete informația primită. Lectura îi stârnește imaginația, creativitatea, îi dezvoltă vocabularul și capacitatea cognitivă. Cumpără-i cărți pentru copii potrivite vârstei lui și sigur îi vei atrage atenția!

Cărți pentru copii de 0-3 ani

Bebelușii adoră vocea mamei și sunetele familiare așa că îi poți citi orice tip de cărți pentru copii, iar atunci când mai crește optează pentru cărțile cu imagini mari și colorate. Ia-i și cărticele senzoriale pe care micuțul să le poate atinge sau băga în gură, mai ales că sunt special concepute pentru ca el să se joace cu ele și să le descopere.

Cele mai bune cărți pentru copii până la 3 ani sunt cărțile cu animale, plante, obiecte și fructe, de fapt tot ceea ce face parte din natură și viața noastră de zi cu zi, pentru ca el să le descopere și să știe să le identifice. Important e să fie cărți colorate, ca să-i atragă atenția.

Cărți pentru copii de 3-7 ani

Este vârsta la care copiii adoră basmele și poveștile fantastice. Nu trebuie să-i iei cărți voluminoase, cu povești lungi, cu pagini multe, pentru că nu are foarte multă răbdare să i le citești până la sfârșit. Așa că alege-i cărți pentru copii care să aibă text puțin și imagini mari și sugestive, pentru ca atunci când privește paginile să înțeleagă și din ilustrații ceea ce autorul transmite și să-l determine să vrea să-i citești până la sfârșit. Are nevoie de cărți care să conțină cuvinte noi, dar accesibile nivelului lui de înțelegere.

La această vârstă iubește poveștile fantastice, care să-i stârnească imaginația. Astfel de cărți pentru copii cu povești din lumea zeilor găsești în colecția 'Mitologia pentru copii' de la Colecțiile Libertatea. Descoperă lumea fantastică a zeilor, eroilor și a creaturior fantastice, împreună cu micuțul tău, în noua serie de cărți: 'Mitologia pentru copii' – o prețioasă colecție de povești ilustrate!

Primele trei cărți din seria „Mitologia pentru copii” se găsesc deja pe colecții.libertatea.rola prețuri începând de la  4,99 lei.


Nu rata nicio carte din colecția 'Mitologia pentru copii' și oferă-i copilului tău cele mai frumoase clipe de lectură!

Tezeu si minotaurul - carti pentru copii - mitologie

Calul troian - carti pentru copii - mitologie

Cărțile sunt disponibile pe colectii.libertatea.ro dar și la chioșcurile de difuzare a presei începând cu 6 martie.

Muncile lui Hercule - carti pentru copii - mitologie

Zeus, regele Olimpului - carti pentru copii - mitologie

Cărți pentru copii de 7-10 ani

Copiii deja dezvoltă anumite pasiuni pentru un anume tip de cărți. Îl pot atrage în continuare cărțile cu povești fantastice, cum sunt cărțile pentru copii din colecția Libertatea 'Mitologia pentru copii', pe care le poate citi singur, dar îi vor plăcea și cele cu teme istorice sau din diverse domenii de activitate. Foarte potrivite la această vârstă sunt și cărțile pentru copii din domeniul științei, noutățile, enciclopediile etc.

Cărți pentru copii de 10+

De la această vârstă copiii pot decide singuri ce cărți își aleg să citească, așa că tu doar fii alături de ei la vizitele prin librării și asigură-te că alege corect. 

Comentarii

Articole similare