Copiii învață prin joc, așa că joacă-te cu ei!

Prin joc copiii învață despre lumea înconjurătoare, de aceea joaca este cea mai importantă activitate din viața unui copil. Folosirea jocului ca metodologie de învățare este o modalitate de a atrage și reține atenția copiilor, făcându-i să învețe în timp ce se distrează. Uite cum să procedezi dacă ai un copil mic și vrei să acumuleze cât mai multă informație benefică dezvoltării sale, prin joc!

 

Jocul permite acceptarea și învățarea din greșeli. Copiii pot face greșeli și pot învăța într-un mod natural și lipsit de griji prin dinamica unui joc. Acest lucru îi va ajuta să câștige încredere în ei înșiși, întărindu-le stima de sine. De aceea, jocul în viața lor este esențial. Ca părinte, ai sarcina de a-i pune la dispoziție jucăriile potrivite vârstei sale și de a-l coopta în jocuri atractive, benefice pentru el.

 

Dezvoltarea cognitivă prin joc

Dezvoltarea cognitivă prin joc are loc atunci când copiii trebuie să-și amintească, să gândească, să înțeleagă și să reflecteze asupra cunoștințelor învățate pentru a rezolva o situație care apare în joc. Sunt stimulate atenția, memoria, imaginația și raționamentul logic. Copiii dobândesc și interiorizează conceptele învățate într-un mod teoretic și le pun în practică prin jocuri adaptate și interacționând cu cei din jur și aplicând ceea ce au învățat.

 

Pregătirea pentru viață, prin joc

Jocul promovează relațiile dintre copii și facilitează interacțiunea, încurajează prieteniile și munca în echipă. Prin joc sunt promovate abilitățile sociale și de soluționare a conflictelor. Crește motivația și responsabilitatea. În jocuri, trebuie cunoscute și respectate o serie de reguli, care favorizează respectul.

 

Jocul dintre părinți și copii

Are o mare importanță, deoarece în acest fel, copiii cresc mai fericiți, mai creativi și mai toleranți. Timpul de joacă promovează abilitățile social-emoționale și permite mai mult autocontrol emoțional. De asemenea, prin joc copiii învață făcând și își creează propria învățare. Așa că joacă-te cât poți de mult cu copilul. Pune-i la dispoziție jucăriile potrivite și interacționați! Pe colecții.libertatea găsești ”Animăluțele de la fermă și prietenii lor”, o colecție de povești cu cele mai drăgălașe personaje, perfecte pentru a învăța prin joc! Cu văcuța Clara, barza Bella, cățelușul Roco și cu toate celelalte animăluțe de la fermă, copiii vor descoperi povești distractive, ale căror personaje principale prind viață cu ajutorul plușurilor atașate, foarte potrivite pentru jocuri care îi vor ajuta să învețe numerele, literele și multe cuvinte noi! Animăluțele de la fermă și prietenii lor vor fi cei mai buni amici de joacă! Descoperă-le și colecționează-le pe toate!

Comentarii