Cunoașterea ca formă de schimbare a perspectivei. Colecția Descoperă Filosofia te ghidează prin teoriile lui Nietzsche

În timpul vieții sale, care s-a încheiat în 1900, tocmai când începea secolul XX, Friedrich Nietzsche nu s-a bucurat deloc de recunoaștere. Nu a fost un filosof sau un scriitor celebrat. Cu toate astea, a ajuns unul dintre cei mai influenți filosofi ai tuturor timpurilor.


Nietzsche este considerat unul dintre cei mai controversați filosofi. Pe de o parte, naște admirații extrem de pasională, și pe cealaltă parte îi face pe alții să îi respingă ideile cu cea mai radicală convingere. Se poate spune, împrumutând subtitlul de la Așa grăit-a Zarathustra, că este un filosof „pentru toți și pentru nimeni“.


Filosoful german credea într-un tip de cunoaștere a lumii care ne provoacă un șoc. Acest șoc, ne schimbă profund perspectiva, ca și cum ne-ar sparge ochelarii prin care am privit lumea până atunci.


Chiar așa își și construiește cărțile: sunt niște opere care, prin conținut și prin formă, își propun să stimuleze acest gen de cunoaștere transformatoare. Să-l citești pe Nietzsche e ca și cum ai intra într-un laborator pregătit să experimentezi.


Cumpără cartea Descoperă Filosofia despre Nietzsche și află ce putem învăța de la marele filosof. Ediția numărul doi a colecției Descoperă Filosofia e concepută ca un ghid prin opera lui Nietzsche. Costă 29,99 lei pe colectii.libertatea.ro.


În colecția Descoperă Filosofia, au mai apărut și ediția dedicată lui Kant și cea despre Platon. Află mai multe despre noua colecție și frecvența de publicare.

Comentarii