De ce să-ți îndemni copilul să-și facă o colecție

Știai că a fi colecționar ajută la dezvoltarea anumitor abilități care vor aduce beneficii copilului în viitorul apropiat? Pentru a avea control asupra pieselor dintr-o colecție, trebuie să fii îngrijit și bine organizat? Îți poți încuraja și tu copilul să-și facă cel puțin o colecție, mai ales că are și de unde se inspira! Pe colecții.libertatea găsești o mulțime de lucruri de colecționat, în funcție de pasiunile lui!

 

Îți amintești ce obișnuiai să colecționezi în copilărie? Timbre, pietre, monede, bancnote, insecte, plante...? Majoritatea dintre noi am avut o colecție de care ne-am îngrijit foarte atent și de care am fost foarte mândri! Acum, a venit rândul copiilor noștri să-și facă o colecție, mai ales că această acțiune este extrem de benefică pentru dezvoltarea lor ulterioară. Astfel, îl poți atrage mai mult către viața reală, îndepărtându-l de lumea virtuală care le-a acaparat din ce în ce mai mult timpul micuților din prezent.

 

Avantajele pe care le are o colecție pentru copii

A colecționa este o activitate educațională care are beneficii multiple pentru copii. Iată câteva dintre ele!

- Copiii se distrează o vreme departe de ecrane. A avea o colecție îi scoate pe copii din lumea jocurilor video, a rețelelor sociale sau a televiziunii. Nu avem nimic împotriva acestora, dar este mult mai benefic pentru ei să petreacă pe cât posibil mai mult timp în lumea reală, decât în cea virtuală.

- Se dezvoltă capacitatea de concentrare. Un copil care are o colecție este un copil care acordă atenție și se concentrează pentru a ști exact ce și cum să comande din colecție, cum să aibă grijă de ea și cum să o completeze. Idei pentru o colecție potrivită pentru copii găsești pe colecții.libertatea!

-  Memoria este dezvoltată. Orice colecționar este capabil să-și amintească piesele pe care le are și cele care lipsesc. Este un exercițiu de memorie distractiv!

- Ajută la socializare. O colecție poate ajuta copiii timizi să se întâlnească cu alți copii și să schimbe impresii despre colecțiile lor. Astfel, pot deveni prieteni mai ușor.

 

Lasă-l pe copil să-și aleagă ce colecție vrea

O colecție încurajează interesul pentru un subiect și cunoașterea aprofundată a acestuia. Lasă-l pe copil să aleagă ceva care îi place cu adevărat. Ideea colecționării ar trebui să fie pe termen lung sau cel puțin mediu, pentru ca această activitate să fie cu adevărat educativă și departe de consumerism. Pasiunile lui contează, așa că susține-l să le urmeze!

 

Idei de colecții potrivite pentru un copil

Jucăriile fac parte din cele mai comune colecții. Colectarea de mașini, păpuși sau figurine poate fi distractivă. Pe colecții.libertatea îi stau la dispoziție: replici fidele ale mașinilor din seria de filme Fast & Furious, mașini de colecție, avioane din cel de-al Doilea Război Mondial, colecția "Barbie, jocul de-a moda".

Bancnote și timbre, mineralele Pământuluiinsecte din întreaga lume – sunt alte tipuri de colecții disponibile pe colecții.libertatea. Vezi ce i se potrivește mai bine și dă curs dorințelor sale, ajutându-l să-și completeze o colecție favorită!


Comentarii