Cum să stimulezi inteligenţa copilului în primii 3 ani

Ce părinte nu-şi doreşte ca puiul său să fie printre cei mai deştepţi copii de vârsta lui? Pentru aceasta este nevoie de un minimum de implicare din partea părinților. Iar dacă-i pui la dispoziție și jucării potrivite, acestea vor ajuta foarte mult la dezvoltarea capacităţilor lui intelectuale! Iată ce jucării trebuie să alegi în primii 3 ani de viață ai copilului!

În primii trei ani de la naștere, copilul cunoaşte un proces de creştere surprinzător. Nu există o altă etapă în viaţa unui om în care acesta să înveţe atât de multe lucruri şi cu o asemenea rapiditate. De aceea, în acest interval rolul părinţilor în dezvoltarea copilului este esenţial. Aceştia trebuie să-i asigure micuţului o mulţime de oportunităţi pentru a învăţa. În continuare, iată câteva idei de jucării copii potrivite de la 0 la 3 ani! Înarmează-te cu timp, multă răbdare şi dă startul la distracţie!

În primele luni de viaţă

– Caruselul cu marionete

Începând cu cea de-a zecea săptămână de viaţă simţul vederii copilului s-a maturizat suficient, astfel încât acesta poate urmări cu privirea un obiect care se mişcă în jurul lui. Cumpără-i un carusel care să aibă şi muzică, pe care să i-l montezi deasupra pătuţului.

– Oglinda magică

Una dintre jucăriile care nu trebuie să lipsească din camera bebeluşului este o oglindă. Acesta poate sta în faţa ei plin de curiozitate şi ore în şir analizându-şi chipul. Profită şi tu de fascinaţia pe care i-o produce oglinda și cumpără-i una specială pentru bebeluși. Aşază-te cu el în faţa ei şi arată-i părţile corpului, învaţă-l diverse mişcări din mână sau picior, să se ridice, să bată din palme. Toate jocurile în faţa oglinzii îl fascinează în primul an de viaţă.

– Jucăriile pentru baie

Începând cu vârsta de şase luni copilul este fascinat să descopere relaţiile de tipul cauză-efect. Profită de momentul când îi faci baie şi arată-i cum unele obiecte plutesc pe deasupra, iar altele se scufundă. Cumpără-i jucării special pentru băiță.

După 1 an

– Jucării mobile

De la această vârstă copilul are din ce în ce mai multă putere în braţe şi în picioare şi-i place să-şi încerce forţele şi să meargă peste tot, de cele mai multe ori târând după el câte o jucărie.

- Jucării senzoriale

Oferă-i pentru distracție jucării copii pentru 1, 2 sau 3 ani care conțin materiale senzoriale, pe care copilul să le atingă, să le pipăie, să le descopere. Pune-i la dispoziție și cărți realizate din diferite materiale și texturi și neapărat colorate, ca să-i stimuleze imaginația.

- Jucării de pluș plus reviste educative

Curiozitatea copilului nu are limite și în fiecare zi poate învăţa o mulţime de lucruri. Ajută-l să-și dezvolte inteligența cu minunatul set de reviste educative și plușuri Magiki – Prietenii tăi pufoși.
Jucarii de plus Magiki

Fă-i o bucurie micuțului tău și achiziționează toate jucăriile pufoase din colecția Magiki – Prietenii tăi pufoși.

Colecția conține 20 de reviste cu 20 de jucării copii, fiecare număr având un animăluț diferit. Revistele sunt pline de informații despre animăluțul preferat, jocuri de tip „unește punctele”, labirint dar și o pagină în care se votează pufoșeniile preferate. Așadar, Colecția Magiki – Prietenii tăi pufoși  este cadoul perfect pentru micuțul tău! Profită și de celelelate oferte colectii.libertatea!

Comentarii