Castelul, Franz Kafka - Ediția nr. 45 (Mari Clasici ai Literaturii)
Descriere
În îndelungata istorie a literaturii, doar câteva opere majore au reușit să-și depășească epoca, să devină lucrări clasice nepieritoare care își păstrează intactă capacitatea de a ne fascina. Povești captivante care, datorită imaginației și măiestriei autorilor lor, ne oferă momente unice de plăcere și evadare, permițându-ne să călătorim în alte vremuri și locuri și să trăim alte vieți prin intermediul protagoniștilor lor.
Dar capodoperele literare sunt mult mai mult decât o lectură plăcută. Ele conțin adevăruri eterne despre lume și ființa umană, despre fricile, dorințele și emoțiile noastre.Nu există un portret mai puternic al ambiției decât cel a lui Macbeth, eroul lui Shakespeare. Nici o reprezentare mai tulburătoare a puterii totalitare decât cea pe care ne-a oferit-o Orwell în 1984. Idealismul și-a găsit cea mai frumoasă expresie în figura de neuitat a lui Don Quijote.
Mari Clasici ai Literaturii este un proiect editorial ambițios ce reunește acele capodopere care nu pot lipsi din nicio bibliotecă. Cele mai bune scrieri din istoria literaturii, într-o ediție de colecție, cu finisaje de lux.
Într-o noapte de iarnă, protagonistul, numit K., sosește în sat cu însărcinări oficiale a căror natură și întindere urmează să i se comunice. Din acest punct, pentru K. începe o luptă de uzură ca să capete acces la autoritățile de la Castel, care l-au chemat, dar care acum sunt inaccesibile. Alianțele pe care K. și le face se transformă în atitudini de ostilitate după un mecanism care îi scapă.
Relația cu Frieda este mai întâi avantajoasă, dar, în cele din urmă, este aproape să-l distrugă. Ordinea socială, normele morale, sistemul relațiilor din sat se desfășoară după reguli neînțelese de K., dar care se raportează toate la același ocult, misterios, inaccesibil Castel. În timp ce K. face eforturi zadarnice să pătrundă tiparul de gândire și funcționare al micii societăți, iar cititorul simte frustrare și se revoltă în fața evoluției absurde a situației, sătenii sunt netulburați, convinși că totul merge exact așa cum trebuie să meargă.
Lupta lui K. cu birocrația este doar suprafața unei povești care plonjează în adâncurile suferinței, singurătății și nevoii de companie. Castelul este cea mai frumoasă și, probabil, cea mai emoționantă carte scrisă de Kafka. The Guardian
Capodoperele literaturii, reunite într-o colecție nouă.
✅ Volume cartonate;
✅ Hârtie care imită pânza;
✅ Grafică elegantă, ce combină aspectul clasic cu cel modern;
✅ Din 8 septembrie la chioșcurile de presă;
✅ Apariție - la 2 săptămâni.