Părinți și copii, I.S. Turgheniev - Ediția nr. 44 (Mari Clasici ai Literaturii)
Descriere
În îndelungata istorie a literaturii, doar câteva opere majore au reușit să-și depășească epoca, să devină lucrări clasice nepieritoare care își păstrează intactă capacitatea de a ne fascina. Povești captivante care, datorită imaginației și măiestriei autorilor lor, ne oferă momente unice de plăcere și evadare, permițându-ne să călătorim în alte vremuri și locuri și să trăim alte vieți prin intermediul protagoniștilor lor.
Dar capodoperele literare sunt mult mai mult decât o lectură plăcută. Ele conțin adevăruri eterne despre lume și ființa umană, despre fricile, dorințele și emoțiile noastre.Nu există un portret mai puternic al ambiției decât cel a lui Macbeth, eroul lui Shakespeare. Nici o reprezentare mai tulburătoare a puterii totalitare decât cea pe care ne-a oferit-o Orwell în 1984. Idealismul și-a găsit cea mai frumoasă expresie în figura de neuitat a lui Don Quijote.
Mari Clasici ai Literaturii este un proiect editorial ambițios ce reunește acele capodopere care nu pot lipsi din nicio bibliotecă. Cele mai bune scrieri din istoria literaturii, într-o ediție de colecție, cu finisaje de lux.
În vara anului 1859, tânărul Arkadi Nikolaevici Kirsanov revine la moșia tatălui său împreună cu noul lui prieten, Evgheni Vasilievici Bazarov, un tânăr medic cu maniere neglijente. Bazarov este însă „omul nou“, „eroul timpului nostru“, trecut prin școala aspră a muncii și a sacrificiului. Părinți și copii, considerat de critică cel mai reușit roman al lui Turgheniev, a provocat la apariție aprinse discuții contradictorii, legate de conflictul dintre generația părinților, care se inspiră din idealurile umaniste tradiționale, și cea rebelă a fiilor, materialistă, dezamăgită și lipsită de iluzii.
În afară de frumuseţea artistică, romanul lui Turgheniev e remarcabil şi prin faptul că stimulează mintea, dă de gândit […] deoarece de la început până la sfârşit e pătruns de o sinceritate absolută, emoţionantă. Tot ce este scris în el a fost simţit până în cele mai mici amănunte; şi simţirea aceasta nu-şi găseşte expresia în digresiunile lirice, ci iese la iveală fără voia autorului, fără ca el să fie conştient de asta, şi animă naraţiunea obiectivă. D.I. Pisarev
Capodoperele literaturii, reunite într-o colecție nouă.
✅ Volume cartonate;
✅ Hârtie care imită pânza;
✅ Grafică elegantă, ce combină aspectul clasic cu cel modern;
✅ Din 8 septembrie la chioșcurile de presă;
✅ Apariție - la 2 săptămâni.